Oversvømmelsene etter de to stormene er de verste som har rammet Mexico på flere tiår, og mange mennesker mistet livet i jordskred som var utløst av de enorme nedbørsmengdene.

Orkanen Ingrid ble mandag nedgradert til et lavtrykk da den traff land lengst nord på Mexicos golfkyst, mens den tropiske stormen Manuel fortsatt herjet på stillehavskysten.

Vannet steg til tre meter over gatenivå i deler av havne— og turistbyen Acapulco, der 40.000 turister var isolert fordi motorveien fra Mexico by var stengt på grunn av en rekke jordskred, og flyplassen var stengt på grunn av strømbrudd.

I delstaten Veracruz på østkysten døde tolv mennesker da en buss ble truffet av et jordskred. Flere av dem som døde, var arbeidere som var i gang med å rydde veien etter et tidligere jordskred. 23.000 mennesker måtte evakueres i staten.

I delstaten Guerrero, der Acapulco er største by, steg dødstallet til 21 etter at det ble meldt at seks personer omkom i et jordskred i Tecpan. Ytterligere 25 mennesker er savnet. I Acapulco ble mange fattigslige boliger begravd i jordskred.

Seks mennesker mistet livet i delstatene Hidalgo og Puebla, og én i delstaten Oaxaca.

Den uvanlige kombinasjonen av to stormer på en gang har berørt to tredeler av Mexicos territorium, ifølge innenriksminister Miguel Osorio Chong.

Osorio sier at skadene er historiske, og at særlig Acapulco er hardt rammet.