• Jeg syns synd på dem, skriver han.

bloggen sin, går Varg Vikernes hardt ut mot de norske og franske journalistene som lusket rundt i buskene for å ta bilder av ham etter løslatelsen.

Da han ble løslatt torsdag kveld, kjørte politiet ham hjem til gården i Salon-la-Tour.

På vei ut fra politistasjonen skriver Vikernes at han fikk sitt første møte med journalistene.

«Vi forlot politistasjonen i en bil, og kjørte gjennom en gruppe av fotografer og journalister. De måtte fysisk dyttes bort for å gi plass til bilen, og begynte å løpe etter bilen, i forsøk på å få et bilde de kunne bruke. Jeg skammet meg over å være av samme art som disse menneskene. For en forferdelig gruppe mennesker.» skriver Vikernes i innlegget, som er det tredje i rekken av innlegg med sine opplevelser fra arrestasjonen denne uken.

Prøvde å snike seg inn

Vikernes beskriver så hvordan han ved hjelp av politiet tok en bakvei da de nærmet seg gården, der han bor. På vei inn skrildrer han hvordan BTs fotograf fikk tatt et bilde.

«Jeg måtte bevege meg rundt til forsiden, men prøvde å gjøre det når ingen andre var der. Kysten var klar og jeg åpnet døren som hadde stått ulåst (!?), og da jeg lukket døren bak meg så jeg en fotograf som tok bilder.»

Da BT prøvde å få kontakt like etterpå, ved å banke på og snakke høyt, kom det til slutt et svar:

— Unnskyld, dere har ikke adgang til å være her. Kan dere vennligst fjerne dere fra eiendommen med en gang, sa Vikernes.

Så lukket han vinduet.

«De løp rundt som gale»

Etterhvert dukket flere journalister opp og begynte å ta bilder av alt mulig, skriver Vikernes.

«Garasjen. Huset. Bilene. Treet i hagen vår. Vinduene. Bilene igjen. Bilene fra en annen vinkel. Huset fra en annen vinkel. Og så videre. Om og om igjen. Det vedvarte i flere timer», skriver han.

Da han gikk ut for å flytte en av bilene og dekke til en annen, gikk fotografene etter sigende helt amok. «De løp rundt som gale», skriver Vikernes.

Overflødige journalister

På bloggen skriver Vikernes at flere journalister kom tilbake dagen etter. «Jeg syns synd på dem. De kan ikke være veldig stolte av seg selv», skriver han.

Ifølge Vikernes representerer journalister generelt en bransje som i virkeligheten er blitt overflødig. «Vi har internett nå. Vi trenger dere ikke lenger. Bye bye».