I dag får Norwegian vist om de duger

Setter passasjerrekord og ber folk møte opp ekstra tidlig.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Vi skal sende 19.000 passasjerer ut fra Oslo Lufthavn i dag. Dette er rekord og 7000–8000 flere enn på en vanlig fredag, forteller informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

Han føler seg trygg på at Norwegian vil takle dagens utfordring, men oppfordrer reisende sette av ekstra tid på flyplassen, da det vil kunne bli køer.

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

— Høstferien starter for mange i dag, og dette er alltid en av årets største utfartsdager. I år er den enda større enn tidligere år. Norwegian har den siste tiden fått hard medfart i media og fra passasjerer på grunn av forsinkelser og andre problemer knyttet til langdistanserutene. Senest i dag meldes det at Norwegians flygning fra Bangkok til Stockholm er innstilt, og at passasjerene blir forsøkt booket om til andre avganger.

Flyet skulle opprinnelig lande på Arlanda klokken 15:15 i dag fredag. — Dreamliner-problemene er beklagelige, men totalt sett er vi blant Europas mest punktlige flyselskap og vi er vant til å håndtere store passasjervolum, understreker Sandaker-Nielsen.

- Går greit unna

Også SAS oppfordrer folk til å sette av litt ekstra tid i dag, selv om avviklkingen foreløpig går fint.

— Jeg er på Oslo Lufthavn nå, og selv om det er mye folk og fulle fly, så går det greit unna, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Han forteller at SAS også setter dagsrekord, at det er stort trykk på både innlands og utlandsruter og at mange bruker høstferien til storbyturer i Europa.

— En slik dag er det store mengder bagasje, noe som tar ekstra tid å få gjennom systemet, så det kan være lurt å møte opp i god tid.

Har du tips om forsinkelser? Send oss en epost!

Har kontroll

Oslo lufthavn (OSL) setter også dagsrekord totalt sett i dag.

Rundt 45.000 skal ta av fra Norges hovedflyplass før dagen er omme. Dette er flere passasjerer på 24 timer enn noen gang tidligere i flyplassens historie.

afp000574969-Va24GRjDXH.jpg

De regner med at det skal gå greit.— Vi har bemannet opp, og er godt rustet til dette, sier medieansvarlig ved OSL Joachim Westher Andersen.

Blant annet har lufthavnen satt inn flere såkalte info walkers, som går rundt i avgangshallen og hjelper passasjerer. De skal være godt synlig, i sine røde eller oransje antrekk, og oppsøker de som ser ut til å trenge ekstra hjelp.

— Vi har en regularitet på 98 prosent så langt i dag, og kun tre minutters ventetid i sikkerhetskontrollen, sier Andresen, som selv ikke ser noen grunn til å be passasjerer møte opp tidligere enn normalt i dag.

Høstferie for halve landet

Neste uke starter altså høstferien i store deler av landet, nærmere bestemt i fylkene Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold og Østfold.

Også fra andre flyplasser melder om stor pågang, men ifølge Avinor avvikles trafikken som normalt.

— Vi hadde ekstraordinært mange passasjerer også onsdag kveld ved våre nasjonale lufthavner, men vi fikk avviklet trafikken som normalt, forteller kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

Publisert
BT anbefaler

«Et historisk dypt fall»

Beyers avgang sjokkerer. Nå må Festspillene også pleie omdømmet sitt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne skadet etter sammenstøt i sentrum

  2. Dette kan bli byens nye hotell

  3. Utestedene rydder dansegulv og jobber dobbeltskift. – What, skjer det allerede?

  4. Fortsatt munnbind på fly

  5. Se deg selv eller naboen slite seg i mål

  6. Bamba ble matchvinner mot tyrkisk storklubb