— Flere dusin med Houthi-opprørere og deres allierte ankom i skuddsikre kjøretøy og gikk inn i presidentpalasset, opplyser en tjenestemann som var vitne til hendelsen.

Etterpå brøt det ut tunge kamper inne i presidentpalasset, som består av flere bygninger plassert på en høyde over byen med kun én atkomstvei.

En kilde i forsvarsdepartementet bekrefter at presidentpalasset nå er overtatt av Houthi-opprørere som støtter tidligere president Ali Abdullah Saleh.

Men de øvrige regjeringsbygningene i Aden var torsdag fortsatt under kontroll av president Abd-Rabbu Mansour Hadi, som er landets internasjonalt anerkjente leder. Hadi selv har måttet flykte fra landet og befinner seg i Saudi-Arabia.

Houthi-opprørere kontrollerer fra før andre deler av landet, inkludert hovedstaden Sana. Hadi flyktet først fra Hadi til Aden, før han ble brakt i sikkerhet til Saudi-Arabia.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble det torsdag funnet minst 44 drepte mennesker på gatene i Aden, blant dem 18 sivile.

— Det ligger lik og sårede på gatene, men ingen tør å nærme seg dem, sier en av beboerne, Khaled al-Shaie.

I tillegg til kampene i presidentpalasset torsdag, brøt det også ut kamper ved et annet presidentpalass i Aden, samt i byens havneområde. Sikkerhetskilder opplyser at Houthi-opprørere dessuten inntok hovedkvarteret til den lokale radiostasjonen.