Indere og kinesere evakueres fra Jemen

Både India og Kina forsøker å evakuere tusenvis av arbeidere som er fanget i kampene i Jemen.

Publisert Publisert

UTRYGT: Røyk stiger opp fra et våpenlager i Aden sør i Jemen. Foto: NTB S CANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Om lag 4.000 indere befinner seg fortsatt i Jemen. Over halvparten av dem er sykepleiere. De fleste kommer fra Kerala sør i India, og mange av dem jobber for svært lav lønn og under dårlige arbeidsforhold.

To fly fra Air India står klare i nabolandet Oman, men de har ikke kunnet fly til Jemens hovedstad Sana ennå. I tillegg er flere skip på vei til regionen for å bringe sykepleierne og andre indiske arbeidere hjem.

Det jobber også mange kinesere i Jemen, og forsvarsdepartementet i Beijing meldte mandag at Kina har sendt av gårde en marineflåte for å evakuere sine statsborgere.

Samme dag snakket Indias statsminister Narendra Modi med kong Salman i Saudi-Arabia i et forsøk på å få hjelp til å få inderne ut. Kongen lovet å gjøre alt for at de skal kunne forlate Jemen, melder Modis kontor.

I India vekker sykepleiernes skjebne minner om de 46 sykepleierne som ble bortført fra et sykehus i Irak i fjor, idet opprørsgruppa IS rykket fram mot Tikrit. De ble senere satt fri og kom trygt hjem. (©NTB)

Publisert