29 mennesker ble drept da det eksploderte en bombe utenfor den israelske ambassaden i Buenos Aires i 1992. To år senere ble 85 mennesker drept i en bombeeksplosjon utenfor et jødisk senter i byen.

De skyldige bak bombene er aldri tatt, men Israels tidligere ambassadør i landet hevder nå at israelerne har tatt loven i egne hender.

— Det store flertallet av de ansvarlige er ikke lenger blant oss, og vi gjorde det selv, sier Itzhak Aviran, som var ambassadør i landet fra 1993 til 2000.

Verken Carlos Menem, som var argentinsk president i årene 1989 til 1999, eller hans etterfølger Fernando de la Rua, har gjort noe for å komme til bunns i saken, hevder Aviran.

— Vi trenger fortsatt svar på hva som skjedde. Vi vet hvem som sto bak ambassadebombingen, og vi vet at de gjorde det på nytt to år senere, sier han til det jødiske nyhetsbyrået AJN.

En argentinsk domstol har tatt ut tiltale mot åtte iranere i forbindelse med bombingen i 1993, og argentinske myndigheter har krevd dem utlevert fra Iran.

Blant de åtte er Irans tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani og tidligere forsvarsminister Ahmad Vahidi.

Argentinske myndigheter mistenker også Iran for å ha stått bak ambassadebomben i 1992, men Iran har gjentatte ganger nektet enhvert kjennskap til de to bombene.

Aviran sier ikke noe om hvem Israel mener sto bak de to bombene, eller hvem landet har tatt av dage.