Flere hundre paramilitære soldater har omringet parlamentet i Simferopol på Krim-halvøyen i Ukraina, melder den danske avisen Politiken.

— 200-300 soldater står rundt bygningen med kosakkluer på hodet og iført uniformer med merker fra tidligere Sovjetunionen, ifølgePolitikensreporter på stedet, Claus Blok Thomsen.

— Det er en kjempedemonstrasjon til støtte for Russland, fastslår han.

Støtter folkeavstemning

Samtidig melder NRKs reporter om feststemning og at folk strømmer til bygningen for å vise at de støtter regionalforsamlingens vedtak om at Krim-halvøyen bør bli en del av Russland. Vedtaket skal legges ut til folkeavstemning 16. mars.

Politiken beskriver det hele som «den største russiske maktdemonstrasjon», men han har også vært vitne til sammenstøt:

— Det her utvikler seg høydramatisk. Jeg har akkurat sett flere kvinner, med nakne overkropper, som troppet opp foran parlamentet og ropte «Stopp Putins krig, stopp Putins krig». De ble overmannet av soldatene i kosakkluene og slått av menneskemengden, og de er nå blitt kjørt vekk i en bil, sier Blok Thomsen.

Putin-møte om Krim

Torsdag har Russlands president Vladimir Putin diskutert Krim-halvøyens skjebne, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov.Møtet var ikke varslet på forhånd, opplyste Peskov til nyhetsbyrået RIA Novosti torsdag.

På møtet drøftet Putin og de andre medlemmene av rådet situasjonen i Ukraina, deriblant forespørselen fra regionalmyndighetene på den ukrainske Krim-halvøyen om at regionen blir en del av Russland.