I en kort uttalelse på japansk TV lørdag opplyses det at videoen skal inneholde informasjon om at Haruna Yukawa er drept.

Abe sier videoen viser en brutal og uakseptabel voldshandling.

— Jeg har en sterk følelse av sinne. Vi vil ikke gi etter for terrorister, sa Abe etter at regjeringen hadde vært samlet til krisemøte.

Myndighetene er i ferd med å analysere videoen for å undersøke hvorvidt den er ekte. Samtidig krever de at den andre japaneren som holdes fanget, Kenji Goto, settes fri umiddelbart. Japanske myndigheter sier de vil gjøre alt for å få sistnevnte frigitt.

Ifølge Abe vil Japan samarbeide med andre land for å sørge for å få journalisten frigitt.

Krav

I videoen som ble kjent lørdag, forteller Goto at Yukawa er blitt halshogd og holder opp et bilde som skal bekrefte dette, skriver den amerikanske nettavisen Daily Beast. Goto sier han selv kommer til å bli drept om ikke Japan innfrir kravene fra IS. I tillegg kreves det også at en kvinnelig islamist som er fengslet i Jordan, blir løslatt.

IS har truet med å likvidere japanerne om ikke et løsepengekrav på 1,5 milliarder kroner ble innfridd innen 72 timer. Den fristen gikk ut fredag.

Flere videoer

Tidligere i uken publiserte Den islamske staten (IS) en video der en svartkledd IS-opprører står mellom de to japanerne, som er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et ørkenområde.

Det er tidligere blitt stilt spørsmål ved den første videoens ekthet.

Ekstremistgruppen har en rekke ganger tidligere publisert videoer som viser drap på utlendinger de har holdt som gisler.