Minnestund for muslimske terrorofre i London

Rundt 100 personer med blomster og budskap om fellesskap mot terror samlet seg mandag for å minnes dem som ble rammet for angrepet ved en moské nord i London.

Publisert Publisert

MOT TERROR: Noen av dem som kom til minnestunden bar plakater med teksten «Samlet mot all terror». Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Minnestunden ble holdt på stedet der en mann natt til mandag kjørte en leid varebil inn i en folkemengde. Ofrene var muslimer som var kommet ut fra midnattsbønn i forbindelse med fastemåneden ramadan.

Kom med plakater

Elleve mennesker ble såret i angrepet. En eldre mann, som kollapset rett før angrepet, ble erklært død på stedet. Det er foreløpig ikke avklart om dødsfallet kan kobles direkte til angrepet.

Blant dem som deltok på minnestunden i bydelen Finsbury Park, var det noen som holdt plakater med teksten «Samlet mot all terror».

MINNESTUND: Mange kom med blomster til stedet der en mann kjørte inn i menneskemengden utenfor en moské i bydelen Finsbury Park. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

– Noe av det alle disse terroristene har til felles er en pervers ideologi som ønsker å drive frem splittelse i samfunnet. Vi skal ikke la dem gjøre det, sa London-ordfører Sadiq Khan etter en bønnestund ved muslimsk senter mandag.

Imam grep inn

Det ble lagt blomster på stedet der den 47 år gamle sjåføren ble holdt igjen av lokale beboere, mens en imam beskyttet ham mot mulige hevnangrep inntil politiet kom til stedet og pågrep ham.

Den antatte gjerningsmannen er siktet for å ha «gjennomført, planlagt eller oppfordret til terror, inkludert drap og drapsforsøk».

Han er identifisert som Darren Osborne, en 47 år gammel firebarnsfar fra den walisiske hovedstaden Cardiff.

Publisert