Bush-Kerry tre ganger på tv

George W. Bush ser ikke lenger John Kerry som noen fryktinngytende motstander og presidenten gir derfor opp motstanden mot tv-debatter mellom de to.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

KLAUS JUSTSEN

Washington

Etter lang tid og en rekke unnamanøvrer har president George W. Bush akseptert å delta i tre tv-overførte debatter med sin demokratiske utfordrer, senator John Kerry.

Alle tre debattene blir 90 minutter lange, og begge parter håper at de kan få avgjørende betydning for utfallet av valget 2. november. Men den endelige avtalen om sammensetning av spørrepanel og format er ennå ikke inngått.

Presidenten forsøkte i første omgang å kutte tv-debattene ned til to. Nå har George W. Bush imidlertid endret holdning. Han ønsket ikke å bli beskyldt for å vike unna en direkte konfrontasjon. Samtidig vokser selvsikkerheten i den republikanske leiren.

Meningsmålinger gir presidenten et lite forsprang, og samtidig kritiseres John Kerry for å ha ført en svak valgkamp. Han ses ikke lengre som noen fryktinngytende motstander når de to rivalene skal stå ansikt til ansikt.

Den første debatten kommer 30. september med en diskusjon om utenrikspolitikk. Så følger et møte med en gruppe velgere 8. oktober, mens man i den siste debatten, 13. oktober, konsentrer seg om innenrikspolitiske temaer.

Tradisjonen tro blir det bare én debatt mellom visepresident Dick Cheney og den demokratiske kandidaten til posten, senator John Edwards.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

Tiden er snart over for ungdomsherberget på Mjølfjell. Nå jobber eierne med investeringer på flere titalls millioner som…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Det blir russetid, men ikke store arrangement

  2. To til Haukeland etter ulykke i E16-tunnel

  3. Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

  4. Filmskaparen Øyvind Sandberg er død

  5. – Flaskepant er en fordyrende miljøsvindel

  6. 55 trengte legevakt­hjelp etter fall på glattisen