Clinton har fortsatt knapp ledelse

Fem dager før presidentvalget i USA har Hillary Clinton fortsatt en knapp ledelse på Donald Trump, viser et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene.

Publisert Publisert

Fem dager før presidentvalget i USA har Hillary Clinton fortsatt flest velgere i ryggen. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Demokratenes presidentkandidat har nå en oppslutning på 47,0 prosent, mens republikanernes kandidat får støtte fra 45,3 prosent, viser gjennomsnittet av de seks siste landsdekkende målingene, utarbeidet av RealClearPolitics.

Clinton har dermed et forsprang på 1,7 prosentpoeng.

Klart forsprang

Den siste målingen USC Tracking har utført for Los Angeles Times, gir rett nok Trump et klart forsprang med 48 mot 43 prosent.

USC Tracking har som eneste meningsmålingsinstitutt hatt Trump i ledelsen gjennom hele valgkampen, men benytter en annen metode enn andre ved å spørre det samme utvalget av velgere hver gang.

Knapp ledelse

Den siste målingen utført for CBS News og New York Times gir derimot Clinton et forsprang på 3 prosentpoeng, mens den siste målingen utført for ABC News og Washington Post gir henne et forsprang på 2 prosentpoeng.

IBD/TIPP, som har truffet best med sine målinger foran de tre siste presidentvalgene i USA, viser dødt løp mellom de to presidentkandidatene, som begge får 44 prosent.

Tror på Clinton-seier

Statistikkguruen Nate Silver konstaterer at Trump har doblet sin vinnersjanse de siste to ukene, men mener likevel at det er 67,0 prosent sjanse for at Clinton vinner valget. Dette bygger blant annet på en analyse av hvem av de to som ligger an til å gjøre det best i de viktige vippestatene.

The Huffington Post analyserer også målingene i hver enkelt delstat og konkluderer med at Hillary Clinton har hele 98,3 prosent sjanse for å vinne valget 8. november.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Clinton og «øydelagte» land

  2. Derfor sliter Hillary Clinton selv om hun vinner

  3. Den siste uken har det sett ut som om Hillary Clinton kunne vinne i et valgskred. Så kom en lite overraskende oktober-overraskelse.

  4. – Rasister vil føle seg tryggere med Trump som president. De vil tenke at de kan gjøre som de vil i gatene

BT anbefaler

Yngve ville fremleie til indere. «De ødelegger leiligheten med matlaging», skrev utleier.

«De er ikke til å stole på fordi de ødelegger leiligheten med matlaging», skrev utleieselskapet BKV Eiendom i e-post.

LES SAKEN
  1. Donald Trump
  2. Hillary Clinton
  3. New York Times
  4. CBS