— Vi kommer stadig i kontakt med nordmenn som slektninger eller andre har meldt at de er bekymret for. Så det er gode meldinger, sier Astrid Sehl, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD), til NTB.

Det danske utenriksdepartementet oppgir at 23 danske statsborgere er savnet, melder nyhetsbyrået Ritzau. Den svenske avisen Expressen melder at et tjuetall svensker også er savnet.

Ingen døde

Men UD vil fortsatt ikke oppgi tall for antall savnede nordmenn, antall bekymringsmeldinger man har mottatt eller antall nordmenn på Filippinene totalt.

Sehl presiserer på NTBs spørsmål et ingen nordmenn er meldt døde så langt.

— Vi arbeider fortsatt med å få oversikt. Vi ønsker ikke å skape uro. Tallene endrer seg stadig. Men mange av bekymringsmeldingene skyldes rett og slett at kommunikasjonene er brutt sammen. Vi vil ikke bidra til spekulasjoner, og vi ber om forståelse for det, sier Sehl.

Ambassaderåd Knut-Are Okstad oppgir til VG at antall nordmenn totalt på Filippinene anslås til rundt 3.000.

Katastrofesenter

Sehl bekrefter at UDs katastrofesenter har vært i virksomhet i flere dager.

— Mange har vært i virksomhet hele helgen både her i Oslo og på ambassaden i Manila, sier hun.

Hjelpebeløpet på 20 millioner kroner er ikke endret, men det kan skje senere.

— Det er et første beløp for akutte behov. Men behovet for hjelp vil være stort i lang tid, så det vil naturligvis bli vurdert, konstaterer Sehl.

Utenriksminister Børge Brende var mandag på Asia-Europa-møtet i Indias hovedstad New Delhi og kommer onsdag til USA. Det er ingen planer om å endre hans reiserute etter tyfonen på Filippinene, ifølge Sehl.