To omkomne i Hercules-ulykken identifisert

To av offiserene som omkom i Hercules-ulykken ved Kebnekaise i mars, er identifisert, melder NRK.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er det svenske forsvaret som opplyser at de av offiserene er identifisert.

-Vi kan ikke opplyse om hvem av de omkomne som nå er identifisert. Men de pårørende er varslet, opplyste stabssjef Anders Persson i det svenske forsvaret under en pressekonferanse ifølge NRK.

De fem som omkom da Hercules-flyet krasjet i fjellet Kebnekaise 15.mars er Truls Audun Ørpen (46) fra Oslo, Ståle Garberg (42) fra Oslo, Bjørn Yngvar Haug (40) fra Ullensaker, Siw Robertsen (45) fra Oslo og Steinar Utne (35) fra Oslo, skriver aftenposten.no

For et par dager siden fant også letemannskaper flere minnekort fra Hercules-flyet. Ett av kortene kan stamme fra en enhet som forsyner de såkalte svarte boksene med informasjon.

— Vi har funnet noen minnekort, altså elektroniske enheter. Våre eksperter tror at ett av dem kan være fra en av elektronikkenhetene som sender data til den såkalte svarte boksen, sa Agne Widholm, leder for den svenske havarikommisjonen til NTB.

Så langt har det ikke fremkommet noe som gir et entydig bilde av hva som forårsaket ulykken.

Hercules-flyet «Siw» var på vei fra Evenes til Kiruna i Nord-Sverige for å hente personell og materiell til øvelsen «Cold Response» da det forsvant fra radaren over fjellområdet Kebnekaise.

To dager etter fant norske spesialstyrker vrakdeler fra det savnede flyet over store områder på vestsiden av nord- og syd-toppen av Kebnekaise.

Publisert