Tirsdag formiddag ble det kjent at til sammen 16 mennesker, blant dem fire tsjekkiske NATO-soldater og to politimenn, ble drept i angrepet. De øvrige ti var barn, opplyser FN tirsdag kveld.

Blant de åtte sårede var det seks barn og to sivile. Den ytterliggående islamistbevegelsen Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet. Ifølge FN skjedde angrepet i Qalandarkhail-området i provinsens Bagram-distrikt da en selvmordsbomber sprengte en sykkel lastet med sprengstoff i nærheten av en patrulje bestående av afghansk politi og internasjonale militærstyrker.

Taliban påtok seg ansvaret for angrepet.

Fire soldater drept

NATO opplyste at alliansen mistet fire soldater i angrepet. En talsmann for forsvarsledelsen i Tsjekkias hovedstad Praha opplyste at de fire var tsjekkere. En annen tsjekker ble alvorlig skadd i angrepet.

— For to dager siden ble det skutt en rakett fra landsbyen Qalandar Khil som traff Bagram-basen, og i morges reiste afghanske styrker og ISAF-soldater sammen ut for å undersøke saken. Gruppen ble angrepet av en selvmordsbomber på sykkel, opplyser Ziaul Rahman Sayedkhili fra politiet i provinsen.

Største i år

Angrepet er det største mot utenlandske styrker så langt i år. Taliban hevder å ha drept 15 spesialsoldater fra USA. Det er ikke uvanlig at terrororganisasjonen overdriver dødstallene ved angrep de har utført.

Rundt 3.450 NATO-soldater har mistet livet i Afghanistan siden operasjonene startet i 2001. Det finnes fortsatt rundt 50.000 NATO-soldater i landet. 120 av disse er fra Norge. (©NTB)