Bildet viser innbyggere fra byen Sderot som har tatt med seg plaststoler til en bakketopp og tilsynelatende gleder seg over bombardementene noen kilometer unna.

Bildet er tatt av den danske journalisten Allan Sørensen og offentliggjort på hans Twitter-konto, melder Jerusalem Post.

«Sderot kino. Israelere tar med seg stoler til en bakketopp i Sderot for å se på det siste fra Gaza. Klapper når de hører eksplosjoner», har Sørensen skrevet i teksten som følger bildet.

Han er Midtøsten-korrespondent for den danske avisen Kristeligt Dagblad.

Spres på nettet

Bildet var lørdag retvitret rundt 10.000 ganger. Mange har reagert med sjokk og avsky på bildet, ifølge den israelske avisen.

— Vi er her for å se Israel smadre Hamas, sier Eli Chone (22) til Kristeligt Dagblad. Han er amerikansk statsborger og bosatt i Israel.

Over 50 personer var samlet på bakketoppen for å se angrepene på nært hold. Enkelte har tatt med sofaer. Hver gang de er vitne til at et israelsk jagerfly gjennomfører et angrep, reagerer de fremmøtte først med jubel, deretter faste klappsalver, skriver den danske avisen.

- Krigsteater

«Bakken er blitt omdannet til noe som mest ligner første parkett til et realistisk krigsteater», skriver Sørensen.

En annen israeler, Aron Dew, sier til avisen at det hele er god underholdning. Han har reist helt fra Jerusalem for å se på angrepene.

— Det er fett å være her. Man kan merke brakene og se rakettene. Det er en jakt på spenning. I går landet det en rakett like nedenfor bakken, sier han.

Israelske medier har de siste dagene også brakt bilder av israelere som tar såkalte «selfies» etter å ha søkt ly for Hamas' rakettangrep i tilfluktsrom.