Ifølge nettsiden til EULEX Kosovo ble politimannen drept nær Zvecan, et område som lenge har vært preget av uro.

Lokale medier melder at den drepte var fra Litauen, mens EULEX foreløpig ikke har oppgitt mannens nasjonalitet.

Politimannen ble drept idet to kjøretøyer fra EU-styrken ble beskutt av ukjente gjerningsmann ved 7.30-tiden torsdag morgen, ifølge EULEX.

To såret

Politimannen ble brakt til sykehus ved 8.15-tiden etter å ha blitt truffet av to skudd. Gjenopplivningsforsøk lyktes ikke, og han ble erklært død like etter, opplyser Milan Ivanovic, direktør ved sykehuset i Kosovska Mitrovica. Også to andre politioffiserer fra EU-styrken ble såret i samme skyteepisode og er innlagt på sykehus.

Frem til nå er ingen i EU-styrken blitt drept, selv om det er meldt om flere voldsepisoder. Styrken ble utplassert i 2008 etter at det albanske flertallet erklærte Kosovo som er fritt land, løsrevet fra Serbia.

Strid om land

Kosovos befolkning er hovedsakelig albansk, mens det serbiske mindretallet aldri har godtatt at den tidligere serbiske provinsen har fått status som eget land.

De er dessuten svært kritiske til en avtale som EU forhandlet fram i april, og som går ut på at Serbia gir slipp på den nordlige delen av Kosovo, som landet i realiteten kontrollerer, mot at det innledes forhandlinger om EU-medlemskap.

Forhandlingene er ventet å begynne i januar. De serbiskdominerte kommunene i nord skal etter planen delta i lokalvalg i Kosovo i november.