Redningsmannskaper har hittil hentet opp 111 druknede migranter fra vannet etter at en båt med anslagsvis mellom 450 og 500 afrikanske migranter sank på vei til øya Lampedusa torsdag.

155 mennesker ble reddet opp av vannet i live. Sjansene for å finne flere overlevende er små, men dykkere håper å kunne gjenoppta letingen etter omkomne lørdag, etter at søket måtte innstilles på grunn av krapp sjø.

— Selv om forholdene på sjøen fortsatt er dårlige, er våre menn klare for å gå ned igjen dersom de får mulighet og det er trygt, sier talsmann Filippo Marini i den italienske kystvakten til nyhetsbyrået Reuters.

Vinden er ventet å løye noe lørdag. Båtvraket ligger på rundt 45 meters dyp, og dykkere har beskrevet grusomme scener inne i fartøyet.

— Flere titalls, kanskje flere hundre lik, ligger der nede, sa Rocco Canell, en lokal dykker som deltok i søket før det ble stanset på grunn av uværet.

Selv om innbyggerne på den lille øya Lampedusa, som ligger mindre enn 1 kilometer fra ulykkesstedet, tar imot flere tusen migranter årlig, er de sterkt preget av katastrofen. Fredag ble det også holdt sørgedag over hele Italia for å minnes de døde.