Orkanen traff kysten rundt 15 kilometer sørvest for munningen av elven Mississippi og om lag 140 kilometer sørøst for New Orleans natt til onsdag norsk tid. Vindhastighetene i orkanen ble av NHC målt til 36 meter per sekund.

Isaac når New Orleans på årsdagen sju år etter den dødelige orkanen Katrina raserte byen. Den er den første som rammer det amerikanske fastlandet i år, men er ikke på langt nær så kraftig som Katrina, som var en kategori 3-storm.

Kategori 1-stormen Isaac skaper likevel bekymring og er en sterk påminnelse om hvor utsatt og sårbar storbyen New Orleans kan være.

Stormflo

Tidligere tirsdag ble den åtte meter høye demningen som beskytter områdene Katrina oversvømte i 2005, lukket, ifølge ordfører Mitch Landrieu.

— Det kommer ikke til å bli en gjentakelse av Katrina, men deler av byen kan bli oversvømmet, sier Landrieu.

Meteorologer har advart om at Isaac kan føre til opptil fire meter høy stormflo i deler av Louisiana og Mississippis lavtliggende områder, og at det lengre inn i landet kan falle oppimot en halvmeter regn.

Byens innbyggere setter sin lit til at milliardene av dollar som er brukt på beskyttelsesinstallasjoner de siste årene, nå virker som de skal, melder BBC.

Obama advarer

Over 4.000 medlemmer av heimevernet i Louisiana er kalt ut, med blant annet 48 team i båter rundt New Orleans.

President Barack Obama advarer innbyggerne i regionen mot å utfordre skjebnen og ber dem innstendig om å følge rådene fra lokale myndigheter.

— Vi står overfor en kraftig storm, og det kan bli betydelige oversvømmelser og andre ødeleggelser over et stort område, påpeker Obama.

Tusenvis av mennesker har fulgt rådene og forlatt området, mens mange av dem som er blitt igjen, holder seg innendørs.Over 200.000 husstander og bedrifter skal være rammet av strømbrudd i lavtliggende områder av Louisiana og Mississippi.

Presidenten har erklært unntakstilstand i begge delstatene og har stilt føderale midler til rådighet.

Katastrofen som følge av Katrina kostet over 1.800 mennesker livet.

FØLGER MED: Ved det Nasjonale Orkansenteret, overvåker Ed Rappaport og Dan Brown herjingene til Isaac.
Ap