Det opplyste den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan i en uttalelse onsdag kveld.

Fem personer ble drept da en syrisk rakett slo ned i en tyrkisk grenseby tidligere på dagen.

Utenriksminister Ahmet Davutoglu hadde en telefonsamtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon onsdag. Ifølge en talsmann for Ban oppfordret generalsekretæren Tyrkia til å holde alle kommunikasjonslinjer med Syria åpne for å unngå økt spenning mellom de to nabolandene etter angrepet.

Den tyrkiske visestatsministeren Bülent Arinc sa han mente at Syria må stå til ansvar for hendelsen og at Tyrkia må svare på angrepet på en måte som er i tråd med folkeretten.

— Svært farlig situasjon

Også NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen ble personlig kontaktet av utenriksminister Davutoglu etter angrepet, opplyser det tyrkiske utenriksdepartementet.

Rasmussen fordømmer det syriske angrepet, ifølge en talsperson for NATO. Militæralliansen er svært bekymret og følger utviklingen i regionen tett, opplyser talspersonen.

— Dette er en svært, svært farlig situasjon, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton, som også fordømmer angrepet. Hun er bekymret for hva som kan skje når volden i Syria nå begynner å spre seg ut over grensene.

— Vi er svært opprørte over at syrerne har skutt over grensen. Og vi er lei oss for tapet av liv som har skjedd på tyrkisk side, sier Clinton.

Sterk kritiker

Rakettene ble avfyrt fra den syriske grensebyen Tall al-Abyed onsdag og knuste en bygning i den tyrkiske grensebyen Akcakale. Raketten slo ifølge lokale myndigheter ned i en boligblokk, og minst fem personer, deriblant et barn, ble drept. Også i forrige uke ble Akcakale rammet av en syrisk rakett.

Forholdet mellom Tyrkia og Syria er svært anstrengt, og myndighetene i Ankara er en av de sterkeste kritikerne mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.