Chávez har ikke vist seg offentlig på over en måned etter en kreftoperasjon på Cuba.

— Situasjonen er komplisert og vanskelig. Det er sant at Hugo Chávez har kjempet og fortsatt kjemper for sitt liv, sa Jaua under et møte i Sosialistpartiet i hovedstaden Caracas søndag.

Samtidig søndag opplyste regjeringen at presidentens lungeinfeksjon er under kontroll, og at tilstanden hans bedrer seg. Chávez har gjennomgått fire operasjoner de siste 18 månedene.

I helgen tilbakeviste hans bror, Adan Chávez, rykter om at presidenten lå i koma. Regjeringskontoret har tidligere opplyst at han fikk lungebetennelse og pustevansker etter en vanskelig kreftoperasjon. Det utløste spekulasjoner om at han lå for døden.

Situasjonen har kastet Venezuela ut i politisk usikkerhet. På grunn av sykdommen ble han forhindret fra å delta i edsavleggelsen 10. januar etter gjenvalget. Myndighetene sier at grunnloven åpner for en utsettelse, men det har opposisjonen protestert mot.

Visepresident Nicolás Maduro reiste til Havana for å treffe Chávez fredag, og presidentene i Argentina og Peru, Cristina Fernández og Ollanta Humala, har også sendt ham hilsener under besøk i Havana de siste dagene.