Sør-Korea kan angivelig tilintetgjøre Pyongyang

Sør-Korea har en plan for å tilintetgjøre Nord-Koreas hovedstad dersom naboen viser noe tegn til å utføre et atomangrep, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Publisert Publisert

NORD-KOREAS HOVEDSTAD: Dette bildet er levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA, som sier det viser ungdommer og studenter som deltar i en danseforestilling i Pyongyang fredag. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En sørkoreansk militær tjenestemann sier ifølge BBC til nyhetsbyrået at alle deler av Pyongyang «kommer til å bli fullstendig ødelagt av ballistiske missiler og høyeksplosivt artilleri».

Yonhap er statsfinansiert og har nære bånd til Sør-Koreas regjering.

Fredag utførte regimet i Nord-Korea sin femte atomprøvesprengning. Et samlet verdenssamfunn fordømte prøvesprengningen, og FNs sikkerhetsråd har varslet nye sanksjoner mot landet. Pyongyang svarte søndag med å kalle truslene for «meningsløse sanksjoner, høyst latterlige».

Yonhaps kilde sier søndag at bydeler i Pyongyang der det nordkoreanske lederskapet antas å gjemme seg, vil rammes spesielt hardt av et sørkoreansk angrep.

– Byen vil kunne bli forvandlet til aske og fjernet fra kartet, sier kilden.

Sørkoreanske eksperter anslår at Nord-Koreas siste kjernefysiske sprengladning var på 10 kilotonn, noe som tilsvarer 10.000 kilo med TNT.

Atombomben USA slapp over den japanske byen Hiroshima i 1945 var til sammenligning på 15 kilotonn.

Publisert