Tilbudet er framsatt av Pentagon som følge av meldinger om mulige terrorangrep mot vinter-OL som har skapt bekymring i USA.

— USA har tilbudt sin fulle støtte til russiske myndigheter mens de gjennomfører sine sikkerhetstiltak rundt vinter-OL, sa Pentagons talsmann, kontreadmiral John Kirby mandag.

I en erklæring sier han at både skip og fly vil være tilgjengelige, i samråd med russiske myndigheter.

USAs forsvarsminister Chuck Hagel har allerede tidligere i en samtale med sin russiske kollega Sergej Sjoigu tilbudt amerikansk støtte.

Amerikanske sikkerhetsmyndigheter har gjennomgått forskjellige planer for evakuering av amerikanske statsborgere fra Sotsji i tilfelle det oppstår en krise.

Men en viktig hindring er at Russland tradisjonelt er svært motvillig til å slippe utenlandske militære, særlig amerikanske, inn på russisk territorium.

Islamistiske opprørere i russiske republikker i Nord-Kaukasus har truet med å gjøre alt de kan for å ødelegge vinterlekene.

En ny video som er lagt ut på et nordkaukasisk nettsted, viser to menn som sitter foran et jihadistflagg og gjør det klart at det er planlagt aksjoner i Sotsji. De to sier de sto bak to angrep i Volgograd i desember som kostet 34 mennesker livet.