Slik reagerer verden på terroren i Paris

Sørger på sosiale medier.

Publisert Publisert

STØTTEMELDINGER: På hashtagen #PrayForParis på Instagram finnes det lørdag formiddag over 2,7 millioner innlegg. Foto: Skjermdump

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Europa våknet opp til fryktelige nyheter fra Paris. På sosiale medier viser mennesker over hele verden hvor sjokkerte de er over angrepene, og gir sin støtte til Paris og Frankrike.

  • Følg siste utvikling i Paris her.
    Svært mange deler dette bildet av Eiffeltårnet i et peace-tegn. Bildet ble først ble publisert på Twitter av den franske kunstneren Jean Jullien lørdag morgen:

Hashtagene som nå blir brukt over hele verden er #Paris og #PrayForParis.

Men ikke alle setter like stor pris på formuleringen om å be for Paris. Charlie Hebdo-tegneren Joann Sfar har lagt ut denne tegningen på sin Instagram-konto:

Dagens avisforsider bærer naturlig nok preg av nattens hendelser i Paris.

Frankrikes president Francois Hollande gjentar på Twitter det han også har sagt i taler, at Frankrike skal forsvare seg, mobilisere styrkene og nedkjempe terroren.

Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy skrev følgende på Twitter da nyhetene om angrepet hadde kommet:

«Etter disse ekstremt alvorlige terrorangrepene, går tankene mine først og fremst til ofrene for disse barbariske handlingene, deres familier og kjære, og til sikkerhetsstyrkene som viser eksemplarisk mot.»

Den britiske statsministeren David Cameron skriver:

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver dette på Twitter:

Lørdag ettermiddag flagges det på halv stang ved Nato-hovedkvarteret.

Norges statsminister Erna Solberg twitrer på fransk, og skriver at hun er rystet over det fryktelige angrepet og at tankene hennes går til de som er berørt og til franskmenn.

Publisert