- Denne er ikke for idioter

Professor skapte bagasjetrøbbel.

Publisert Publisert

— Automatisk bagasjeinnsjekking på flyplasser er ikke for idioter.

Han er tindrende klar i sin konklusjon, Blindern-professoren som for en tid tilbake skulle ta i bruk nyvinningen bagasjeautomat på Oslo Lufthavn.

Automatens formål er rett og slett å gjøre reisen enklere. Flypassasjeren sjekker inn sin egen bagasje selv uten å få hjelp i innsjekkingsskranken.

Enkel i bruk

En enkel bruksanvisning skal følges: Man henter bagasjetagen selv, fester den til kofferten eller bagen og setter bagasjen på bagasjebåndet. Når passasjeren scanner tagen, startes båndet nokså umiddelbart og kofferten forsvinner inn i bagasjesystemet og forhåpentligvis kan hentes på bestemmelsesstedet.

Slik gikk det dessverre ikke med vår passasjer, professoren. Han fikk ikke helt med seg den enkle bruksanvisningen, og forteller i en epost til oss hvordan han opplevde det første møtet med automaten:

— For noen uker siden skulle jeg fly fra Oslo Lufthavn. Jeg var trett, lettere influensasyk og lite konsentrert. Jeg fikk bagasjelapp og boardingpass på en av Norwegians automater. Gikk til bagdrop med kofferten i den ene hånden og bagasjelappen i den andre. En vennlig Norwegian-ansatt viste meg bort til en skranke med automatisk bagasjeinnsjekking, men uten å gi noen instruksjoner. På skjermen sto det “scan bagasjelappen”. Som sagt – så gjort.

— Kofferten forsvant nesten umiddelbart - og jeg sto igjen med bagasjelappen i hånden!

— Selvsagt oppførte jeg meg som en idiot, men kanskje hadde vært på sin plass med en liten advarsel om at bagasjelappen skal settes på kofferten FØR scanning, skriver han.

Historien fikk en lykkelig slutt, tross alt:

— Kofferten kom frem to dager senere, skriver han også og ber om forståelse for at han ikke vil opptre med navn i denne historien.

Sjelden klager

At feil kan skje understreker pressesjef Vegar Gystad ved Oslo Lufthavn. Men han understreker at han aldri før har hørt en historie som den vi kan fortelle ham.

Slik ser automaten ut. Bagasjen settes på båndet og bagasjetagen scannes av den reisende. Bare viktig å huske at tagen må være festet til kofferten før scanningen! Foto: Avinor

— Det var jo en kjedelig opplevelse for professoren og det beklager vi, sier Gystad.

Han sier at de fleste flyselskapene har assistenter ute i hallen som skal være der for å veilede de reisende, men at denne tjenesten i dette tilfellet ikke har fungert etter intensjonen.

— Vi får svært sjelden klager på den automatiske bagasjeinnleveringen, og dette er første gang jeg hører om at bagasjen er sendt uten bagasjelapp. Derfor tror jeg nok de fleste har fått med seg akkurat dette.

— Dette er relativt ny teknologi som nylig er tatt i bruk. Derfor vil det nok skje noen feil som rett og slett kan begrunnes i at de reisende er uvant med denne løsningen, mener Gystad.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

– Mange elever må være smittet før vi stenger helt ned, sier fylkesdirektør Bjørn Lyngedal.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Fire personer innlagt på Haukeland

  2. Tøffe tider i fødelandet tvang Arne Bergsvik og familien til å ta et drastisk valg

  3. Bli med inn i hulene på Kristianborg

  4. – Gamle Bergen er i ferd med å bli en kulturkatastrofe

  5. – I løpet av et minutt var min kjæreste ting tapt

  6. Han ble kåret til «Hordalands største talent». Nå har han en usikker fremtid i Brann.