Ifølge flere amerikanske medier vil Perry støtte Newt Gingrich i den videre nominasjonskampen.

Perry er ventet å kunngjøre beslutningen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag norsk tid.

Rick Perry kastet seg inn i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i august i fjor. Men en rekke tabber og uheldige kommentarer har bidratt til at han har hatt lav oppslutning på meningsmålingene.

Samtidig meldes det at Mitt Romney ble slått av Rick Santorum i Republikanernes nominasjonskamp i Iowa.

Det viser en omtelling av stemmene.Nominasjonsmøtene i Iowa ble holdt 3. januar, og Romney er tidligere erklært som vinner.

Men etter en omtelling av stemmene ble det torsdag klart at han kun greide andreplassen, og at Rick Santorum vant med 34 stemmer.I den nye opptellingen har man på ny gått gjennom stemmene fra alle de 1.774 stemmestedene, og det nye resultatet ble torsdag offentliggjort av Republikanerne.Tidligere opptellinger viste at Romney fikk åtte stemmer mer enn SantorumMitt Romney er favoritt til å bli Republikanernes presidentkandidat.

Han mener selv at det nye resultatet ikke vil få noen betydning. I en kunngjøring torsdag fremholder han at det nærmest var dødt løp mellom ham og Santorum.Det kan likevel få en psykologisk effekt at Romney ikke fikk flest stemmer i Iowa. Seieren ble regnet som symbolsk viktig.

Romney har siden vunnet nominasjonskampen i New Hampshire med stor margin.Lørdag avvikles et nytt primærvalg i South Carolina, der Romney i flere uker har vært storfavoritt.