Togstasjonen i Budapest stenges

Togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest stenges og evakueres.

HAR BILLETTER: Migranter vinker med billettene sine utenfor hovedjernbanestasjonen i Budapest.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Migrantene krever at togstasjonen gjenåpnes og at de får lov å reise videre til Tyskland, ifølge Reuters.

Flere viftet med billettene sine, klappet, buet, pep og ropte «Tyskland, Tyskland» da politiet stilte seg opp ved inngangen til togstasjonen.

Måtte forlate togene

Kunngjøringen om stengingen kom etter at rundt 500 migranter og flyktninger forsøkte å ta seg om bord i et tog til Østerrikes hovedstad Wien.

– Ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre. Alle må forlate lokalet, lød en kunngjøring på togstasjonen tirsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Totalt sto rundt 1.000 migranter ved den stengte jernbanestasjonen tirsdag formiddag, melder Reuters.

50.000 i august

Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Bare i august ankom 50.000 migranter, de fleste av dem fra Syria, Irak og Afghanistan, til Ungarn.

Mange forsøker å reise videre til andre europeiske land, særlig Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om å klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum.

Mandag kveld ankom fire tog fulle av flyktninger og migranter fra Budapest til Østerrike. Totalt var det 3.650 migranter om bord på togene, noe som er det høyeste antallet migranter som har ankommet Østerrike på én dag så langt i år, ifølge politiet i landet

Publisert: