Norwegian pekes ut som flyversting i Sverige

Norwegian havner øverst på den svenske reklamasjonsnemndas svarteliste over flyselskaper som ikke betaler erstatning. Selskapet sier det er uenig med nemndas vurderinger.

Publisert Publisert

sz83b3b4.jpg Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Selskapet har tatt over den lite ærefulle plasseringen fra Ryanair, viser en gjennomgang magasinene Vagabond og Råd & Rön har gjort.

34 ganger har Norwegian unnlatt å betale erstatning til tross for nemndas anbefaling. 32 av tilfellene handler om forsinkelser.

— Burde betalt 400.000

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) mener selskapet burde betalt ut rundt 400.000 svenske kroner i erstatning.

Norwegian sier verstingplassen skyldes problemer med en ny flytype, som ble levert uten å ha vært testet i kommersiell trafikk. Problemer med selskapets Dreamliner-fly fra Boeing har ført til forsinkelser for mange reisende.

Uenige i vurderingen

— Vi har ikke fulgt nemndas anbefalinger fordi det har vært snakk om forsinkelser som skyldes produksjonsfeil. EU-domstolen har sagt at produksjonsfeil er en ekstraordinær omstendighet, og dermed bortfaller de reisendes rett til erstatning, forklarer selskapets informasjonssjef i Sverige, Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Hun sier selskapet i de aktuelle sakene har vært uenig i nemndas vurdering, men at de ellers alltid følger anbefalingene fra ARN.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Kraftig vind stopper to fergesamband

  2. Medietilsynet: TV 2 har brutt krav som allmennkringkaster

  3. 27 pasienter døde etter feilmedisinering på sykehus: – Mange kunne vært reddet

  4. – Ytringsfriheten blir satt til side ved UiB

  5. Branns kaptein: – Vi vet at vi har skuffet hele Bergen

  6. Her svarer han om kvelden alt gikk galt