I et åpent brev gjengitt på en New York Times-blogg, forteller 28-åringen i detalj om overgrepet hun angivelig ble utsatt for.

— Han ba meg om å ligge på magen og leke med det elektriske toget til broren min. Deretter misbrukte han meg, skriver Dylan Farrow.

— Han snakket til meg mens han gjorde det, hvisket at jeg var en god jente, at dette var vår hemmelighet, lovet at vi skulle reise til Paris og at jeg ville bli filmstjerne, skriver hun videre.

Oppvekst i frykt

Ifølge Farrow var det ikke bare snakk om ett overgrep, og hun beskriver en oppvekst der hun stadig gikk i frykt for faren.

— Så lenge jeg kan huske, så har faren min gjort ting mot meg som jeg ikke har likt, skriver hun.

— Jeg gjemte meg under senga eller låste meg inne på badet for å unngå dette, men han fant meg alltid. Dette skjedde så ofte, så rutinemessig, så godt skjult fra en mor som ville ha beskyttet meg om hun kunne, at jeg trodde at det var normalt.

— Jeg trodde at det var slik fedre forgudet sine døtre, men det han gjorde mot meg på loftet, føltes annerledes. Jeg kunne ikke holde på denne hemmeligheten lengre, skriver hun.

Første gang

Dylan Farrow har aldri tidligere snakket offentlig om overgrepet hun skal ha blitt utsatt for, noe moren, skuespilleren Mia Farrow gjorde alt i 1993.

Woody Allen og Mia Farrow levde sammen fra 1980 til 1992 og adopterte to barn sammen, blant dem Dylan.

Farrow hadde flere barn fra tidligere forhold, blant dem den koreanskfødte adoptivdatteren Soon-Yi Previn som hun fikk sammen med pianisten André Previn.

Stormfylt brudd

I 1992 brøt Woody Allen plutselig med Mia Farrow og fortalte at han hadde innledet et forhold til den da 20 år gamle Soon-Yi.

Farrow ble rasende og svarte blant annet med å anklage den da 57 år gamle filmregissøren for å ha begått seksuelle overgrep mot datteren Dylan.

Woody Allen benektet dette og hevdet at det var et ledd i striden om barnefordeling.

Dommeren i barnefordelingssaken konkluderte med at det ikke forelå beviser for at Allen hadde forgrepet seg på adoptivdatteren, men stemplet ham samtidig som «selvopptatt, ufølsom og ikke til å stole på».

- Samfunnet svikter

— Woody Allen er et levende bevis på hvordan samfunnet vårt svikter dem som blir utsatt for voldtekt og overgrep, skriver Dylan Farrow.

Hun langer ut mot amerikansk filmindustri og anklager Hollywood for å feie Woody Allens forbrytelser under teppet, for i stedet å hylle filmene han lager.

Allens siste film «Blue Jasmine» er nominert til tre Oscar-priser i år, men Dylan Farrow mener de tre stjernene i filmen - Cate Blanchett, Alec Baldwin og Louis C.K. - bør ta sitt forhold til filmskaperen opp til ny vurdering.

— Hva om det hadde vært deres barn, spør hun retorisk i det åpne brevet.