Hellas og eurolandenes finansministre mislyktes altså i å bli enige om noen «felles konklusjoner», opplyser Dijsselbloem, som også er Nederlands finansminister, natt til torsdag.

Hellas' finansminister Yanis Varoufakis sier han håper forhandlingene kan avsluttes mandag.

— Det var aldri meningen at dette møtet skulle føre til en avtale; det var en diskusjon. Vi forklarte hvorfor gjeldsplanen ikke virker, sier han.

Varoufakis presenterte onsdag landets alternative gjeldsplan for sine europeiske kolleger i Brussel.

Sent onsdag kveld sa to kilder som deltok i møtet at de ennå ikke hadde inngått noen avtale. Likevel er partene i ferd med å formulere en felles uttalelse som vil holde døra åpen for at Hellas vil kunne forlenge låneavtalen, ifølge nyhetsbyrået Reuters' anonymiserte kilder.

Samtidig insisterer en gresk regjeringskilde fortsatt på at det ikke blir noen forlengelse av den upopulære gjeldsavtalen etter det kritiske møtet.

En rekke diplomatkilder sier stridens kjerne kan komme til å bli ordbruken i en ny avtale med Hellas kreditorer. Det er fordi Hellas' nye regjering ønsker å demonstrere for sine velgere at den har innfridd et viktig valgløfte om å reforhandle vilkårene for den upopulære krisepakken.