• Vi har innledet etterforskning med mistanke om grov mordbrann eller drap, sier politiet.

Søndag kveld kontrollerte politiet trafikken på broen over til Öland i Sør-Sverige. En mann som mistenkes for drap eller grov mordbrann, var ettersøkt og pågrepet in absentia.

Fritidsboligen som brant natt til søndag, ligger i bygda Dalarö sør for Stockholm, og det antas at brannen var påsatt.

— På grunn av omstendighetene og funn på åstedet har vi innledet etterforskning med mistanke om grov mordbrann eller drap, sier Lars Byström i Stockholmspolitiet til VG.

- Ikke sperret

En kilde hevder overfor avisa Aftonbladet at utgangene i huset var stengt for at barna ikke skulle komme seg ut. Eieren av boligen avviser imidlertid at dørene var fysisk sperret.

— Huset var låst, men ikke verre enn at man kunne åpne med nøkkel, sier eieren til avisa Expressen. Politiet har ikke kommentert opplysningene om de angivelig stengte utgangene.

Overtent

Tre barn skal ha oppholdt seg i huset under brannen, men bare ett av dem klarte å redde seg ut i live. Da redningsmannskaper kom fram til stedet, var det lille fritidshuset helt overtent. Røykdykkere gikk inn i huset og fant to omkomne.

Fritidsboligen har ifølge nyhetsbyrået TT vært leid ut til en mann i et halvt års tid.

— Han har vært der omtrent annenhver helg, når han hadde barna sine, forteller huseieren til TT.

— Vi vet ikke hva som har skjedd. En tragedie har inntruffet, og det berører mange. Vi er like forferdet som alle andre, og vi forstår ingenting, sier han videre.

- Forsvunnet

En nabo forteller at mannen som bor i huset, er forsvunnet. Han skal heller ikke ha vært til stede da det brant.

Begge de omkomne barna skal være identifisert, men politiet ønsker ikke å gi ut opplysninger om dette foreløpig. De har heller ikke offisielt bekreftet at de døde er barn, men dette bekreftes av flere kilder som svenske medier har snakket med. (©NTB)