Egypt er nå utelukket fra alle aktiviteter i unionen. Suspensjon er en vanlig reaksjon fra AU når et medlemsland handler i strid med grunnloven.

— Den afrikanske unionens freds- og sikkerhetsråd har besluttet å suspendere Egypts deltakelse i alle AUs aktiviteter inntil den konstitusjonelle orden er gjeninnført, sier rådets sekretær Admore Kambudzi.

Hæren i beredskap

Egypts hær er satt i beredskap i provinsene Sør-Sinai og Suez etter at væpnede menn angrep en flyplass i byen El Arish i Sinai.

Som følge av angrepet er beredskapen hevet til høyeste nivå, opplyser en lokal kommandant til den statskontrollerte avisen Al-Ahram. Det ble først meldt om unntakstilstand i området men det ble like etter avvist av den egyptiske hæren, som kun kan bekrefte at hæren er «i beredskap».

Fredag ble det skutt rakettdrevne granater mot hærens stillinger i nærheten av flyplassen ved El Arish. Det ble også meldt om angrep mot en politistasjon ved grensen til den palestinske Gazastripen. En soldat ble drept og to såret, ifølge en sikkerhetskilde.

Islamister i området

Det er uklart om angrepene har noen sammenheng med avsettelsen av landets islamistiske president Mohamed Mursi to dager tidligere.

Radikale islamister har i lengre tid operert i de aktuelle provinsene, og det har vært flere angrep på hærens stillinger. Sinaihalvøya ligger nær Israel, og israelske myndigheter har også bedt Egypt om å slå hardere ned på militsgruppene i området.