Politiet brukte tåregass og gummikuler mot de omkring 300 demonstrantene som hadde samlet seg i nærheten av Taksim-plassen i Tyrkias hovedstad, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I tillegg til de ti som ble skadd, ble flere titalls demonstranter pågrepet. Minst tre journalister skal ha blitt skadd av gummikuler under sammenstøtene.

Demonstrantene hadde samlet seg tidlig lørdag kveld for å støtte protestbevegelsen som oppsto i forbindelse med byggeplanene i Geziparken for to måneder siden.

«Sammen mot fascisme», ropte demonstrantene, som ikke slapp inn i verken Geziparken eller den symbolske Taksimplassen lørdag.

Det var planene om bygging i nettopp Geziparken som i juni startet protestene som utviklet seg til en folkelig bevegelse mot tyrkiske myndigheter. Rundt 2,5 millioner mennesker tok til gatene i nærmere 80 byer i løpet av de tre ukene med protester mot statsminister Recep Tayyip Erdogan, ifølge politiets egne anslag. Fem personer ble drept og mer enn 8.000 ble såret.

Erdogan har måttet tåle mye kritikk både nasjonalt og internasjonalt for måten han har håndtert demonstrasjonene på. Han er også blitt kritisert for å ha en for autoritær lederstil. (NTB)