Innenriksdepartementet hevdet tidligere mandag morgen at kampene var avsluttet, men kort tid senere opplyste politiet at det fortsatt kom skudd fra nasjonalforsamlingen i Kabul.

— En opprører er igjen i bygningen og han skyter sporadisk mot sikkerhetsstyrkene. Han har funnet seg en trygg krok ute av syne for politiet, sier polititalsmann Hashmatullah Stanikzai.

Få minutter senere opplyste imidlertid samme mann at opprøreren er drept og at angrepet mot nasjonalforsamlingen er slått tilbake. Innenriksdepartementet bekrefter at samtlige av opprørerne er drept og at kampene i byen dermed er over, 18 timer etter at Taliban lanserte sin våroffensiv med en rekke, koordinerte angrep i hovedstaden.

— Kampene alle steder i Kabul er nå over og det er ikke noe mer slåssing. Alle detaljer vil bli kunngjort på en pressekonferanse i dag, mandag, sier talsmann Sediq Sediqqi i innenriksdepartementet.

Det kom flere meldinger om skyting i den afghanske hovedstaden i morgentimene mandag. Blant annet utførte politiet et vellykket angrep på en av de siste gjenværende opprørsstillingene inne i Kabuls diplomatiske sone.