Totalt 11.541 stoler var satt opp på rekke og rad i Bosnias hovedstad Sarajevo fredag, en for hvert av de mange ofrene som mistet livet i byen i den blodige konflikten i årene 1992 til 1995.

Flere titall tusen mennesker hadde møtt opp for å minnes ofrene i krigen. På flere av de tomme stolene var det lagt ned hvite roser. På de mindre stolene, som symboliserte de flere hundre barna som mistet livet, ble det lagt ned bamser, leker og skolebøker.

— Antallet tomme stoler viser skrekken vi opplevde. Jeg føler behov for å komme hit og hedre ofrene. Jeg mistet så mange venner at jeg kan ikke engang huske alle navnene deres nå, sier 56 år gamle Hazima Hadzovic.

Innbyggerne i Sarajevo ble bedt om å stanse alt arbeid og aktiviteter i en time midt på dagen fredag for å minnes ofrene i konflikten.

Beleiringen i Bosnia begynte 6. april 1992 og varte i nesten fire år. Den ble en av de mest dramatiske og symboltunge begivenhetene i krigen etter at staten Jugoslavia gikk i oppløsning - en krig som kostet rundt 100.000 mennesker livet og drev over 2 millioner mennesker på flukt.