De to jordskjelvene rammet områdene rundt storbyen Tabriz med 11 minutters mellomrom rundt klokken 17 lokal tid lørdag.

Sjefen for senteret for naturkatastrofer i området, Khalil Saie, oppgir at tallet på døde har steget til 87, ifølge nyhetsbyrået Fars.

Minst 400 personer skal være skadd i de to skjelvene.

Landsbyer ødelagt

Det første skjelvet hadde sitt episenter kun 60 kilometer unna Tabriz, en by med 1,5 millioner innbyggere. Det andre, som av ekspertene blir beskrevet som et sterkt etterskjelv, rammet omtrent på samme sted, like i nærheten av byen Varazqan og landsbyen Ahar.

— 60 landsbyer har fått omfattende ødeleggelser og innbyggerne trenger hjelp, sier Abbas Fallah, en politiker fra området, til nyhetsbyrået Mehr.

Rettsmedisineren i Ahar, Mohammed Zargari, sier til Fars at 20 personer så langt er bekreftet omkommet i landsbyen, men at tallet trolig vil stige til minst det dobbelte.

Provins-rettsmedisiner Bahram Samadi-Rad opplyser at det er talt minst 30 døde i Varazqan.

— De fleste landsbyene i området rundt Varazqan er rasert, sier politikeren Allahverdi Dehqani.

Livredde innbyggere

Ifølge det seismologiske senteret ved Universitetet i Teheran hadde det første skjelvet en styrke på 6,2 og etterskjelvet 6,0. USAs geologiske undersøkelse setter imidlertid styrken på de to skjelvene til henholdsvis 6,4 og 6,3.

Mange livredde mennesker i Tabriz skal ha forlatt ristende hus og løpt ut i gaten for å komme seg i sikkerhet.

— De skadde er transportert til Tabriz og Ardebil, sier Gholamreza Masoumi, leder av Irans nødhjelpstjeneste, til nyhetsbyrået ISNA.

Jordskjelvene har ifølge iranske medier gjort stor skade på telefon- og mobilnettverk i området. Det er derfor vanskelig å komme i kontakt med innbyggerne, og hjelpemannskapene måtte kommunisere via radio og benytte helikoptre for å hjelpe de rammede.

Tabriz har rundt 1,5 millioner innbyggere.