Israel anklager Hamas for å ha kidnappet soldaten Hadar Goldin (23), som forsvant da han og to andre soldater var i ferd med å ødelegge en av Hamas' tunneler øst for Rafah rundt halvannen time etter at våpenhvilen startet fredag morgen.

Forsvarsministeren

Soldaten er i familie med Israels forsvarsminister, bekrefter en talsmann for forsvaret overfor avisen Berlingske.

Militante palestinere kom opp av bakken, og en av dem skal ha sprengt seg selv. Goldin fryktes å være bortført, mens de to andre ble funnet drept.

I en uttalelse natt til lørdag sier Hamas at de har mistet kontakt med gruppen som gjennomførte bakholdsangrepet på de israelske soldatene, og at de frykter at de er blitt drept av israelske bomber.

Drept

— Dersom de skulle ha klart å bortføre den israelske soldaten, går vi ut ifra at også han ble drept i angrepet, heter det i uttalelsen.

Bombingen av Gazastripen fortsatte natt til lørdag. Minst 29 palestinere ble drept i israelske luftangrep mot Rafah sør på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell. Til sammen 101 palestinere er drept på Gazastripen siden den israelske soldaten ble borte fredag morgen, melder nyhetsbyrået AFP.

Samtaler i Kairo

Våpenhvilen som ble brutt etter få timer fredag, kom i stand etter press fra FN og USA. USAs president skrøt fredag kveld av sin utenriksminister John Kerry for den diplomatiske innsatsen, men Barack Obama la ikke skjul på at han tror det blir vanskelig å få partene til å ta en ny pause i krigen.

Det var meningen at Israel og palestinerne skulle møtes i Kairo fredag for å forhandle om en mer varig løsning på konflikten. Det ble ikke noe av, men ifølge palestinernes president Mahmoud Abbas reiser en delegasjon som omfatter både Hamas og Islamsk jihad til Kairo lørdag for å snakke om våpenstillstand tross de nye kampene.