Blant gislene er sjefen for bankfilialen, sa en talsmann for politiet onsdag. Mannen skal ha avfyrt et skudd etter at et forsøk på å rane en av bankselskapet CICs filialer slo feil, og det ble antydet at han kunne ha tatt fire personer som gisler.

— Vi vet foreløpig ikke akkurat hva denne fyren vil, men det ser ut til å være et væpnet ran som gikk galt. Man må spørre seg hvorfor en mann fra al-Qaida skulle rane en bankfilial, det fins da andre metoder å ryste staten i dens grunnvoller på, sa polititalsmann Cedric Delage.

I mars drepte Mohammed Merah som var inspirert av al-Qaida, tre soldater, en rabbiner og tre jødiske skolebarn i Toulouse. Merah ble senere skutt og drept av politiet etter at han hadde barrikadert seg i leiligheten sin.

Gisseltakeren som onsdag gikk til aksjon i Toulouse, ba om at elitestyrken RAID skulle tilkalles. Det var denne styrken som gjennomførte aksjonen der Mohammed Merah ble drept like ved banken der gisseltakingen skjedde.

GISSELDRAMA: En maskert fransk politimann kommer til stedet i byen Toulouse der en mann onsdag holdt fire gisler i en bankfilial.
SCANPIX