Jordans FN-utsending i New York står bak et utkast til en resolusjon som ligner på den i 2009, ifølge diplomater. Resolusjonsforslaget ber om en umiddelbar våpenhvile og en tilbaketrekking av israelske styrker fra Gazastripen, melder Reuters.

Jordans viseambassadør til FN, Mahmoud Hmoud, sier utkastet vil bli delt ut til de 15 medlemslandet i Sikkerhetsrådet senere tirsdag.

— Rådet er nødt til å utspille sin rettmessige rolle og bidra til den presserende innsatsen for å sikre en våpenhvile, sa Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour under Sikkerhetsrådets møte tirsdag kveld.

— Sikkerhetsrådet har fortsatt ansvaret for å stanse nedslaktingen av uskyldige menn, kvinner og barn. Vi er ikke tall, vi er mennesker, sa en Mansour i en følelsesladd tale, hvor han også la fram bilder av palestinske sivile ofre for den israelske offensiven.

Ifølge FN er 582 palestinere drept, rundt tre firedeler av dem sivile. Blant dem er 146 barn.

Det israelske forsvaret hevder å ha drept 183 militante palestinere, mens Israel selv har mistet 27 soldater under bakkeoffensiven på Gazastripen. To sivile israelere er drept i rakettangrep fra Gazastripen. (©NTB)