Dagen før ble minst 60 mennesker drept i en rekke bombeangrep i Iraks hovedstad Bagdad. Angrepene var rettet mot sjiadominerte områder av byen.

I tillegg ble nærmere 60 personer drept i kamper mellom sunni-islamistiske opprørere og sikkerhetsstyrker i den nordirakiske byenMosul.

Angrep parti

Søndagens angrep var rettet mot hovedkvarteret til det kurdiske partiet PUK i byen. En bilbombe ble først sprengt i nærheten av kontorene. Like etterpå, da redningsmannskaper hadde kommet til stedet, sprengte en selvmordsbomber seg inne i bygningen.

De fleste av de drepte er medlemmer av de kurdiske sikkerhetsstyrkene, ifølge lokale tjenestemenn.

Volden i Irak har økt kraftig den siste tiden, og en halv million mennesker er nå på flukt etter de siste månedenes kamper i landets vestlige provins Anbar, anslår FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Hittil i år er mer enn 4.300 personer blitt drept, ifølge tall nyhetsbyrået AFP har innhentet

Sunni mot sjia

Sunnimuslimske opprørere, blant dem Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), kjemper mot sikkerhetsstyrker lojale mot den sjiamuslimske statsministeren Nuri al-Maliki. Opprørerne, som regnes for å ha bånd til al-Qaida, står særlig sterkt i provinsene Anbar og Nineveh, som begge grenser mot Syria.

Lørdag tok ISIL hundrevis av studenter og lærere som gisler ved et universitet i Ramadi i Anbar-provinsen, men opprørerne ble senere drevet vekk derfra av irakiske sikkerhetsstyrker. (©NTB)