Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble ti personer drept og 15 ble såret. Syriske myndigheter har så langt ikke endret sine opplysninger om at sju mennesker mistet livet i eksplosjonen.

— Plassert under bil

Det er ikke klart hvorvidt de drepte er sivile innbyggere eller om det er politifolk.

Ambulanser rykket ut til stedet, og sikkerhetsstyrker sperret av området. Flere biler ble utbrent, forteller innbyggere i Syrias hovedstad til Reuters.

SOHR melder at eksplosjonen ble utløst av en bilbombe. Det statlige nyhetsbyrået SANA opplyser det samme: «Det var en eksplosiv anretning plassert under en bil på en gårdsplass i Bab Touma av en terroristgruppe», melder nyhetsbyrået.

Skjedde under toppmøte

Det er det første alvorlige angrepet i det hovedsakelig kristne Bab Touma-distriktet, som er et av de eldste nabolagene i hovedstaden, siden opprøret mot regimet startet i mars 2011. Mange kristne syrere støtter president Bashar al-Assad i frykt for islamistisk påvirkning på opprøret.

Eksplosjonen skjedde mens FN og Den arabiske ligas spesialutsending Lakhdar Brahimi møtte Syrias president Bashar al-Assad.