— Ukjente tok seg inn på hotellet der utenlandske turister oppholdt seg ogåpnet ild, sa Ali Sher, en høytstående polititjenestemann iGilgit-Baltistan-provinsen nord i Pakistan like etter angrepet.

Søndag tok Taliban på seg ansvaret for angrepet, og sier det ble utført aven hittil ukjent fraksjon, kalt Junood ul-Hifa.

En talsmann for Taliban sier til nyhetsbyrået AFP at angrepet var hevn fordrapet på en av deres nestledere, Maulivi Wali ur-Rehman, som ble drept i etangrep fra amerikanske droner 29. mai.

Ifølge talsmannen er den nye fraksjonen opprettet for «å angripe utlendingerog sende en beskjed til verden mot droneangrep».

Fem ukrainere, tre kinesere, en russer og deres pakistanske guide ble dreptnatt til lørdag. De oppholdt seg på et hotell nær fjellet Nanga Parbat, som eret populært reisemål for fjellturister.

Provinsen Gilgit-Baltistan er ansett som en av Pakistans tryggeste, og detteer det første angrepet mot utenlandske turister i dette området.

— Siden området er veldig avsidesliggende, og uten veier eller transport, måde drepte hentes med helikopter, sier en tjenestemann i regjeringen. (©NTB)