Australias statsminister Tony Abbot sa fredag at han er svært trygg på at signalene er fra det savnede flyet, og at myndighetene nå har innskrenket søkeområdet betraktelig.

Bare noen minutter etter Abbots kommentarer sa imidlertid lederen for søkearbeidet at det ikke er gjort noe gjennombrudd i letingen. Angus Houston sier samtidig at det er lite trolig at de nye signalene stammer fra flyets svarte bokser, melder Reuters.

— Videre analyser fortsetter, sa Houston.

Flere signaler

Søket fredag var konsentrert rundt et mindre område i Indiahavet, vest for Australia, hvor alle de til sammen fem signalene har blitt fanget opp.

Signalene i dette området ble oppdaget både sist lørdag, og også natt til onsdag ble to signaler med flere minutters varighet, fanget opp. Det gir håp for at det savnede flyet kan bli funnet, og letemannskapene mener de er stadig nærmere å finne flyet.

Samtidig er tiden knapp idet batteriene i de svarte boksene, som normalt har en levetid på 30 dager, snart er i ferd med å dø ut.

Snevrer inn søket

— Vi har snevret inn søkeområdet veldig mye, sa Abbot.

Søket er nå konsentrert rundt tre områder. Fly og skip gjennomsøker to større søkeområder rundt 2.400 kilometer nordvest for den australske byen Perth, i håp om å finne vrakdeler fra flyet.

Det er i den betraktelig mindre sonen, i underkant av 1700 kilometer nordvest for Perth som har gitt ny optimisme.

— Vi håper å få så mye informasjon som vi klarer før signalene utgår, sa statsministeren videre.

Søket etter Malaysia Airlines-flyet som forsvant 8. mars på vei til Beijing, har igangsatt det dyreste søket og redningsoperasjon i luftfartens historie.