Dette er de foreløpig siste tallene etter katastrofen i det lutfattige landet.

— Vi har mottatt 123 omkomne fra redningsmannskapene så langt, sier politirepresentanten Faruk Hossain.

En tjenestemann ved et offisielt informasjonskontor opplyser at over 1.000 er skadd. Leger ved sykehusene i nærheten sier de ikke klarer å behandle antallet skadde som blir brakt inn.

En brannmann sier til nyhetsbyrået Reuters at rundt 2.000 mennesker var i bygningen da de øverste etasjene kollapset og raste sammen over resten av bygningen.

Brannmannskaper og soldater arbeidet seg frenetisk gjennom ruinene av Rana Plaza-bygningen i Savar, 30 kilometer nord for Dhaka, på leting etter overlevende.

Bygningen rommet blant annet en tekstilfabrikk og et kjøpesenter.

Sprekker

Enkelte av arbeiderne som jobbet i bygningen, forteller at veggene hadde begynt å slå sprekker tirsdag kveld. De forlot da bygningen, men sjefene deres ga dem ordre om å gå tilbake til arbeidsplassene, ble det sagt.

— Sjefene tvang oss til å gå tilbake på jobb. Bare en time etter at vi gikk inn i bygningen igjen, falt hele huset sammen med et voldsomst brak, fortalte en 24 år gammel kvinnelig arbeider som bare oppga navnet Mousumi.

Bare første etasje var noenlunde intakt etter kollapsen.

— Det ser ut som et jordskjelv har rammet her, sa et øyenvitne mens han så på kaoset av knust betong og sykebiler som snor seg fram gjennom mengden av arbeidere og pårørende til de savnede.

Skrik

Smerteskrik fra overlevende kunne fortsatt høres fra ruinene av bygningen, flere timer etter at den raste sammen. Noen ropte også på vann, mens andre ba til Allah, skrev Dhaka-avisen Daily Star på sine nettsider.

— Bygningen kan ha rast sammen fordi den ikke var riktig bygget, sa innenriksminister Muhluddin Khan Amir, som besøkte ulykkesstedet onsdag. I så fall vil de skyldige bli stilt til ansvar, lovet han.

Det er ikke uvanlig at bygninger faller sammen i Bangladesh, siden mange bygninger ikke oppfyller sikkerhetskravene. Over 70 mennesker mistet livet da en tekstilfabrikk kollapset i 2005, og i fjor omkom 112 mennesker i en brann i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka.

LETER I RUINENE: Onsdag ettermiddag norsk tid lå det fortsatt overlevende igjen i ruinene etter at en åtte etasjer høy bygning raste sammen i Savar, 30 kilometer utenfor Dhaka som er hovedstaden i Bangladesh. Noen ropte på vann og andre ba til Allah, meldte Dhaka-avisen Daily Star. Minst 82 mennesker omkom i katastrofen, men redningsarbeidere fryktet at dødstallet ville stige.
NTB REUTERS