Israel vil ikke beklage Gaza-krigen

Israels president Shimon Peres kaller en Israel-kritisk FN-rapport om Gaza-krigen skandaløs og gjør det klart at Israel ikke har til hensikt å unnskylde seg for å forsvare sine borgere mot Hamas-raketter.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Peres møtte onsdag FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York for å overbringe en skarp reaksjon mot rapporten, som Ban presenteret dagen før.

I rapporten blir Israels militære kritisert for hensynsløshet under krigen. FN fant at Israel var ansvarlig for sju angrep på FN-anlegg som skoler, helseklinikker og FNs eget hovedkvarter, mens Hamas var ansvarlig for ett.

**Les også:

Les også

USA presser Israel

USA presser Israel**

Forfatterne av rapporten mener at FN må kreve erstatning både for skadene på FN-byggene og til de etterlatte etter de 30 eller 40 palestinerne som ble drept. Dessuten bør Israel beklage at de ga usann informasjon om angrepene.

Israel hevdet at væpnede palestinere skjøt mot de israelske soldatene fra noen av FN-byggene, men i rapporten blir dette fullstendig avvist.

Ban Ki-moon. FOTO: SHANNON STAPLETON/REUTERS

– Vi synes det er skandaløst. Vi vil aldri akseptere det. Vi mener vi ikke må unnskylde oss fordi vi har rett til å forsvare livene til våre kvinner og barn, sa Peres til pressen etter møtet med Ban.– Vi aksepterer ikke ett ord av hva rapporten sier. Det er urettferdig. De var ensidige, sa han videre.

**Les også:

Les også

FN anklager Israel

FN anklager Israel**

Han innrømmet likevel at det ble begått feil under krigen, og han sa at Israel vil vurdere å betale erstatning.

Israel startet krigen i desember i et forsøk på å stanse mange år med rakettutskytninger mot Israel. Offensiven gjorde skade for rundt 2 milliarder dollar og kostet 1300 palestinere livet. 13 israelere døde.

Si din mening om Midtøsten-konflikten her.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Netanyahus megaregjering

  2. Splittet Arbeiderparti i regjering

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

BT anbefaler

Familien har fått nok: – Vi flytter ene og alene på grunn av skoleveien

En far knuger hånden til datteren idet de krysser veien. En håndfull eldre barn sykler forbi i rasende fart.