BERGING: Redningsmannskaper jobber med å få folk ut av flyet som krasjlandet i en elv like etter avgang i Taipei.
SCANPIX

— Mayday, mayday. Engine flameout, sa piloten over sambandet, ifølge New York Times. «Engine flameout» viser til motorsvikt som følge av at flammen i motorens forbrenningskammer slukner.Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle flyet styrtet, traff en bro og havnet i Keelung-elven i Taiwans hovedstad Taipei. Ulykken skjedde ti minutter etter avgang.

22 mennesker er trolig omkommet, mens 21 ikke er gjort rede for, ifølge Taiwan News. 15 overlevende er hentet ut av flyet, og flere av dem er sendt til sykehus med skader. Blant passasjerene var 31 turister fra Kina og to barn, ifølge The China Post.

Flyselskapets sjef, Chen Xinde, beklaget ulykken på direktesendt TV onsdag.

Dramatisk video

Timer etter flystyrten jobbet redningsmannskaper fortsatt med å hente flere passasjerer ut fra flyvraket, som ligger delvis under vann i elva. De såkalte svarte boksene er funnet, ifølge TV-kanalen Channel NewsAsia.

En bil som tilfeldigvis kjørte på motorveien Huandong da flyet styrtet, var utstyrt med et kamera på dashbordet. Videoen viser de dramatiske sekundene da flyets venstre vinge traff en drosje og sneiet motorveibrua, før flyet styrtet ned i elva like ved.

Flyvingen kuttet fronten av drosjen. Både drosjesjåføren og den kvinnelige passasjeren ble skadd, men tilstanden deres er stabil, ifølge The China Post.

Nytt fly

Flyet var av typen ATR 72-600, en ny modell som ble levert til TransAsia Airways i fjor. Det aktuelle flyet var gjennom en sikkerhetskontroll 26. januar, ifølge taiwanske luftfartsmyndigheter.

23. juli i fjor styrtet et TransAsia-fly av samme modell under en nødlanding på Taiwan. 48 av de 58 om bord mistet livet.

Flyet har 72 seter og brukes hovedsakelig til flygninger fra Taipei til mindre byer i Taiwan. Produsenten ATR er et samarbeid mellom franske Airbus og italienske Alenia Aermacchi.

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker da et annet innenlandsfly fra TransAsia styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.