Julian Assange nektes asyl i Frankrike

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har fått avslag på en søknad om asyl i Frankrike.

Publisert Publisert

AVVIST: Julian Assange, som her holder tale fra Ecuadors ambassade i London, får ikke asyl i Frankrike. Foto: Luke MacGregor, Reuters

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Assange har søkt tilflukt på Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadorianske myndigheter har gitt ham asyl, men Storbritannia vil ikke gi ham fritt leide ut av landet.

Bakgrunnen er at australieren er begjært utlevert til Sverige, hvor han er mistenkt for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner sommeren 2010.

— Frankrike har mottatt et brev fra Assange. En inngående vurdering viser at, i lys av de juridiske og reelle sidene av Assanges situasjon, så kan ikke Frankrike innvilge denne forespørselen, heter det i en uttalelse fra president François Hollandes kontor fredag.

Les også:

Les også

Assange sier ja til avhør i London

Assange har lekket store mengder hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan. Han søkte asyl ved Ecuadors ambassade i London av frykt for at en utlevering til Sverige kan være første steg mot en strafforfølgelse i USA.

Den franske avisa Le Monde har publisert et åpent brev fra Assange til Hollande, der WikiLeaks-gründeren hevder livet hans er i fare.

— Assanges situasjon representerer ingen umiddelbar fare. Han er også målet for en europeisk arrestordre, heter det i svaret fra presidentens kontor.

Les også:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Svensk påtalemyndighet vil avhøre Assange i London

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN