To indiske klatrere bekreftet omkommet på Everest

To indiske fjellklatrere som har vært savnet på Mount Everest, er bekreftet omkommet. Dermed har minst seks mistet livet på verdens høyeste fjell de siste dagene.

Publisert Publisert

8848 M.O.H.: Mount Everest sett fra Solukhumbu-distriktet. ARKIVFOTO: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Likene er observert av et annet klatrelag, sier Gyanendra Shrestha i turistdepartementet i Nepal til DPA.

— Dette er i så stor høyde at det vil være umulig å forsøke å bære likene ned, sier hun. Mount Everest er med sine 8.848 meter verdens høyeste fjell.

Les også:

Les også

Norsk klatrer i sikkerhet på Mount Everest

Skal hentes ned

Det gjøres imidlertid forsøk på å hente ned likene av tre andre klatrere som har omkommet i fjellet de siste dagene. De avdøde, en nederlender, en annen inder og en australier, mistet livet i noe lavere høyde.

En sherpa har også mistet livet. Phurba Sherpa (25) falt da han arbeidet med å reparere en klatrerute 150 meter under selve fjelltoppen torsdag, opplyser Mingma Sherpa som leder en redningsgruppe på Everest Base Camp, ifølge CNN.

Les også:

Les også

Fire klatrere døde på fire dager i Mount Everest

Kort sesong

Ekspedisjoner på Mount Everest ble innstilt i 2014 etter at 16 sherpaer døde i et stort snøskred. Året etter mistet 19 fjellklatrere livet da Base Camp ble truffet av et skred utløst av det store jordskjelvet som rammet Nepal med en styrke på 7,8. Det førte til at alle ekspedisjonene det året ble stanset.

Totalt 289 utlendinger og 400 nepalere prøver i vår å bestige Mount Everest. Sesongen for den farlige ferden til toppen går vanligvis bare over noen få dager i mai, når været er gunstigst.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Litteratur i tynn luft

  2. Mats nådde toppen av Mount Everest

  3. Så glad ble Everest-klatreren da han landet på Flesland