— Vi har et desperat behov for hjelp fra humanitære organisasjoner, men akkurat nå har vi ikke mulighet til å få verken helsepersonell eller forsyninger inn i landet, sier representant for MSF i Jemen, Marie-Elisabeth Ingres, til Ritzau.

Det er ingenting som tyder på at landet går lysere tider i møte, fortsetter hun.

Ifølge Ingres har 550 personer blitt innlagt på akuttavdelingen på sykehus i havnebyen Aden siden 19. mars.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har gått til luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen den siste uken. I tillegg har det vært skyting med artilleri på bakken.

Samtidig ber Jemens utenriksminister Riyadh Yassin koalisjonen om å sende bakkestyrker til landet så snart som mulig.

— Jeg tror luftangrep vil være lite effektivt i lengden, sier han til AFP.

FN-arbeidere trekkes ut

En rekke sivile er blitt rammet av luftangrepene mot Houthi-militsen den siste uken.

Et luftangrep som traff et meieri i havnebyen Hodiada onsdag, drepte 37 arbeidere og såret 80, ifølge lokale myndigheter.

Mandag mistet 40 personer livet og ytterligere 200 ble såret da et flyangrep rammet flyktningleiren Mazraq, ifølge bistandsarbeidere.

FN kaller angrepet mandag et brudd på folkeretten.

— Vi har ikke fastslått hvem som sto bak angrepet. Men uansett hvem det er, har de krenket folkeretten og må stilles til ansvar. Slike angrep må ta slutt, sier FN-talsmann Farhan Haq.

På grunn av opptrappingen av konflikten har FN trukket ut alle internasjonale hjelpearbeidere. Flere hundre lokalt ansatte er ansvarlig for å fortsette FNs arbeid i landet.

Fraråder å fly over Jemen

Det europeiske luftsikkerhetsbyrået (EASA) fraråder flyselskaper å fly i jemenittisk luftrom.

Oppfordringen kommer etter at Frankrike ba sine flyselskaper om å fly rundt Jemen. EASA har ikke forbudt EUs flyselskaper å fly over Jemen, men oppfordrer de øvrige EU-landene til å gjøre som Frankrike.

Røde Kors opplyste tirsdag at de har et fly med nødhjelp til Jemen, men at de av sikkerhetshensyn ikke har turt å sende det av gårde.