Tyldum ser fremover etter Golden Globe-nedturen

«The Imitation Game» nådde ikke opp under Golden Globe i Los Angeles søndag kveld. Regissør Morten Tyldum ser i stedet fram mot Oscar-muligheter og nytt spillefilmprosjekt.

Publisert Publisert

Morten Tyldum og kona Janne Tyldum på vei inn til den 72 Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills i natt. Foto: REUTERS/Danny Moloshok

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

«The Imitation Game» var nominert i hele fem kategorier under prisutdelingen, men dessverre for regissør Morten Tyldum ble det ingen gylne statuetter. Ikke at han sutrer over det.

— Bare det å bli nominert til fem Golden Globe-priser, er helt fantastisk. Det er dette du drømmer om å få oppleve en gang, sier Tyldum til NTB i sin nye hjemby.

— Nå skal jeg ha det gøy, for det er viktig ikke å ta alt for alvorlig her. Det er viktig å nyte øyeblikket, fortsetter han.

Nye prosjekter

Tyldum ser ikke minst fram til å bygge ut spillefilm-CV-en etter sin mye omtalte Hollywood-debut om matematikeren og kodeknekkeren Alan Turing (1912-1954).

— Jeg har noen prosjekter. Jeg skal faktisk ta noen avgjørelser i de nærmeste ukene. Det er deilig å jobbe og snakke om nye ting og ikke bare «The Imitation Game». Jeg prøver å skvise inn litt jobb innimellom, sier han.

Innen den tid, nærmere bestemt førstkommende torsdag, skal Oscar-nominasjonene avgjøres. Da er Tyldum på vei til Sør-Afrika, hvilket gjør det vanskelig å få fulgt med.

— Jeg sitter faktisk på flyet når det annonseres, så det er helt grusomt. Jeg kommer til å være dritnervøs når jeg går av og skrur på telefonen min når jeg mellomlander på Heathrow. Det blir ekstremt spennende.

Sikkert er det at Tyldum har beholdt Oscar-optimismen tross Golden Globe-nedturen.

— Jeg tror vi får noen nominasjoner. Men hvor mange vi får, det vet jeg ikke. Det er det som er spennende. Med ni BAFTA-nominasjoner, ser det lovende ut, sier regissøren.

BAFTA-utdelingen finner sted i London 8. februar, to uker før Oscar-prisene deles ut i Los Angeles 22. februar.

Charlie-markering

Dette var den 72. Golden Globe-utdelingen i rekken. Oppvekstskildringen «Boyhood» danket ut «The Imitation Game» som beste dramafilm, samtidig som førstnevntes Richard Linklater også vant for beste regi.

Samme films Patricia Arquette tok innersvingen på Keira Knightley i beste kvinnelige dramabirolle, mens Eddie Redmayne («The Theory of Everything») tuktet landsmannen Benedict Cumberbatch innen beste mannlige dramahovedrolle.

De to siste årene har Golden Globe-vinneren for beste dramafilm også fått Oscar for årets beste produksjon.

Beste kvinnelige dramahovedrolle gikk til Julianne Moore for hennes spill i «Still Alice».

På komediefronten gjorde Alejandro González Inárritus' «Birdman» sine saker bra. Hovedrolleinnehaver Michael Keaton vant som beste skuespiller, og forfatterlaget ledet av Inárritu selv gikk til topps i manusklassen. Men prisen for beste komedie gikk til Wes Andersons «The Grand Budapest Hotel».

Seremonien ble ledet av Amy Poehler og Tina Fey, som innledet med å peke nese av både Nord-Korea og overgrepsanklagede Bill Cosby.

Flere av de celebre gjestene og deltakerne markerte tydelig sin støtte til terrorofrene i Frankrike, blant dem George Clooney som fikk Cecil B. DeMille-æresprisen.

Prisen for beste fremmedspråklige film, der svenske «Turist» var kandidat, gikk til russiske «Leviathan».

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fotografens bilde vekker oppsikt. Slik forklarer han det.

  2. WHO: Nytt døgn med rekordhøyt smittetall

  3. – Det begynte med en liten, håndskrevet lapp, stukket inn i avisen hun skulle få

  4. – Fergene er utryddingstruet. Reis mens du kan.

  5. Vei stengt: Kø mellom Askøybrua og Olsviktunnelen

  6. Lekkasjer, råteskader, mus og biller. Ole Bulls villa på Lysøen forfaller. – Noe må gjøres nå.