Tyldum ser fremover etter Golden Globe-nedturen

«The Imitation Game» nådde ikke opp under Golden Globe i Los Angeles søndag kveld. Regissør Morten Tyldum ser i stedet fram mot Oscar-muligheter og nytt spillefilmprosjekt.

Publisert Publisert

Morten Tyldum og kona Janne Tyldum på vei inn til den 72 Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills i natt. Foto: REUTERS/Danny Moloshok

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

«The Imitation Game» var nominert i hele fem kategorier under prisutdelingen, men dessverre for regissør Morten Tyldum ble det ingen gylne statuetter. Ikke at han sutrer over det.

— Bare det å bli nominert til fem Golden Globe-priser, er helt fantastisk. Det er dette du drømmer om å få oppleve en gang, sier Tyldum til NTB i sin nye hjemby.

— Nå skal jeg ha det gøy, for det er viktig ikke å ta alt for alvorlig her. Det er viktig å nyte øyeblikket, fortsetter han.

Nye prosjekter

Tyldum ser ikke minst fram til å bygge ut spillefilm-CV-en etter sin mye omtalte Hollywood-debut om matematikeren og kodeknekkeren Alan Turing (1912-1954).

— Jeg har noen prosjekter. Jeg skal faktisk ta noen avgjørelser i de nærmeste ukene. Det er deilig å jobbe og snakke om nye ting og ikke bare «The Imitation Game». Jeg prøver å skvise inn litt jobb innimellom, sier han.

Innen den tid, nærmere bestemt førstkommende torsdag, skal Oscar-nominasjonene avgjøres. Da er Tyldum på vei til Sør-Afrika, hvilket gjør det vanskelig å få fulgt med.

— Jeg sitter faktisk på flyet når det annonseres, så det er helt grusomt. Jeg kommer til å være dritnervøs når jeg går av og skrur på telefonen min når jeg mellomlander på Heathrow. Det blir ekstremt spennende.

Sikkert er det at Tyldum har beholdt Oscar-optimismen tross Golden Globe-nedturen.

— Jeg tror vi får noen nominasjoner. Men hvor mange vi får, det vet jeg ikke. Det er det som er spennende. Med ni BAFTA-nominasjoner, ser det lovende ut, sier regissøren.

BAFTA-utdelingen finner sted i London 8. februar, to uker før Oscar-prisene deles ut i Los Angeles 22. februar.

Charlie-markering

Dette var den 72. Golden Globe-utdelingen i rekken. Oppvekstskildringen «Boyhood» danket ut «The Imitation Game» som beste dramafilm, samtidig som førstnevntes Richard Linklater også vant for beste regi.

Samme films Patricia Arquette tok innersvingen på Keira Knightley i beste kvinnelige dramabirolle, mens Eddie Redmayne («The Theory of Everything») tuktet landsmannen Benedict Cumberbatch innen beste mannlige dramahovedrolle.

De to siste årene har Golden Globe-vinneren for beste dramafilm også fått Oscar for årets beste produksjon.

Beste kvinnelige dramahovedrolle gikk til Julianne Moore for hennes spill i «Still Alice».

På komediefronten gjorde Alejandro González Inárritus' «Birdman» sine saker bra. Hovedrolleinnehaver Michael Keaton vant som beste skuespiller, og forfatterlaget ledet av Inárritu selv gikk til topps i manusklassen. Men prisen for beste komedie gikk til Wes Andersons «The Grand Budapest Hotel».

Seremonien ble ledet av Amy Poehler og Tina Fey, som innledet med å peke nese av både Nord-Korea og overgrepsanklagede Bill Cosby.

Flere av de celebre gjestene og deltakerne markerte tydelig sin støtte til terrorofrene i Frankrike, blant dem George Clooney som fikk Cecil B. DeMille-æresprisen.

Prisen for beste fremmedspråklige film, der svenske «Turist» var kandidat, gikk til russiske «Leviathan».

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. For 131 år siden var det et luksushotell. Et samboerpar på jobbjakt har lagt store planer.

  2. Lange køer da «alle» skulle hjem samtidig etter pinsen

  3. Fjorden fylles opp med gigantskip: – Ikke hyggelig å våkne til denne utsikten

  4. Se Finse direkte

  5. Sønnen (20) godtok fengsling: Dette mener politiet om hvordan moren ble drept

  6. Tarald (29) måtte kaste seg inn i ein bil for å sleppe unna snøskredet