Det tok en stund før brannmannskapene greide å nå frem til paret fra Korea som befant seg innesperret i en lugar i det kantrede og halvsunkne skipet, ifølge nyhetsbyrået ANSA. De var på bryllupsreise på skipet som gikk på grunn og kantret i Middelhavet utenfor kysten av Italia fredag kveld.

35 var med

Brannmennene hørte stemmene til mannen og kvinnen mens de gjennomsøkte skipet på leting etter savnede. De kunne snakke med dem, men det var vanskelig å nå frem til der de befant seg to dekk under dem.

35 mennesker jobbet for å komme frem til paret, ifølge Luca Cari, som er talsmann for brannbrigaden.

Tre mennesker er bekreftet omkommet, og lørdag kveld var fortsatt 50-60 mennesker savnet etter at skipet «Costa Concordia» gikk på grunn ved øyen Giglio med over 4.200 mennesker om bord. Alle de øvrige ble berget i land i livbåter og med kystvaktens båter og helikoptre.

— Har hørt lyder

Tidligere het det at 41 var savnet, men tallet er uansett svært usikkert fordi det kan dreie seg om personer som ikke er med i opptellingen av dem som er berget. Tre mennesker er bekreftet omkommet og 70 er skadet.

Redningsmannskaper har i morgentimene søndag hørt lyder inne fra skipet som kan være flere overlevende, skriver Svenska Dagbladet på sine nettsider.